Hlavní menu

Informace

Stránky

Taneční skupina DREAM

Odkazy


« | Domů | »

Rok 2008

Vložil david | 5 července, 2008

Kopřivnické noviny číslo 24/2008 ze dne 19.06.2008

Plný kulturní dům bouřil na vydařených Schodech
(Počet slov v článku: 192, počet zobrazení: 36)

Taneční skupina Dream při velkém finále sobotní dovednostní přehlídky Schody v kulturním domě. Na velmi vydařenou show si našlo cestu přes 660 diváků.   FOTO: TOMÁŠ PEKÁREK
Taneční skupina Dream při velkém finále sobotní dovednostní přehlídky Schody v kulturním domě. Na velmi vydařenou show si našlo cestu přes 660 diváků.
FOTO: TOMÁŠ PEKÁREK

K o p ř i v n i c e (dam) – Půlkulatiny Schodům vyšly. V sobotu přišlo do kulturního domu místní přehlídce dovedností pogratulovat víc jak 660 lidí. Na třech pódiích na diváky čekalo nakonec dvaačtyřicet prezentací od nejčastějšího tance přes rozličné hudební produkce až po ukázku bojového umění. „Myslím, že letošní ročník se vydařil. Asi poprvé za celou dobu existence Schodů jsem byl spokojený s tím, jak přehlídka působila, protože se to blížilo mé představě,“ říká organizátor přehlídky David Monsport.

Víc jak sedmihodinový maraton Schodů, které své první půlkulaté výročí slavily v antickém stylu, ukončilo grandiózní finále, které na ploše takřka dvaceti minut kombinovalo tanec s předtočeným videem, ale třeba i módní přehlídku.

V závěru přehlídky bylo tradičně rozděleno i několik cen. Jako nejsympatičtější označilo publikum kapelu Tučňáci. Cenu za umělecký dojem si odnesl Future Hip Hop a opakování vystoupení si diváci vyžádali u tanečních Bad Boys. Novinkou letošního ročníku byl cena udělená v kategorii Audiovizuální tvorba, která patří Junior TV Kopřivnice. Svůj audiovizuální rozměr měly koneckonců i samotné Schody, které v přímém přenosu vysílala kabelová televize.

Kopřivnické noviny číslo 23/2008 ze dne 12.06.2008

Dovednostní přehlídka Schody už v sobotu
(Počet slov v článku: 298, počet zobrazení: 40)

K o p ř i v n i c e (dam) – Sedmihodinový maraton tance, hudby, ale i dalších zajímavých dovedností nabídne už tuto sobotu pátý ročník přehlídky Schody. V Kopřivnici již dobře zavedená akce startuje ve 13:30 ve velkém sále kulturního domu a skončit by podle odhadu pořadatelů neměla před půl devátou večer.

„Máme v programu 46 prezentací v podání 40 souborů, to je zatím nejvíc v historii, ale některá čísla jsou kratší, takže program by měl být zhruba stejně dlouhý jako minule,“ prozradil David Monsport, organizátor přehlídky, na které má letos vystoupit asi 300 účinkujících.

Stejně jako v minulých ročnících i letos pořadatelé slibují nejvíc tance a to ve všech jeho podobách od stepu, lidového tance až po hip-hop. Podobně pestré by mělo být i žánrové zastoupení v nabídce hudebních čísel, které tvoří asi čtvrtinu programu Schodů. „Novinkou bude představení Capoeiry jako bojového umění kombinujícího tanec, hudbu a samotný boj,“ slíbil Monsport. Mezi účinkujícími v letošním roce dominují Kopřivničané a lidé z blízkého okolí, ale je i několik výjimek. „Hostem programu bude například latinskoamerický taneční pár Milan Hradecký – Ulijana Yurteva z Prahy. Ti měli vloni na Schodech svou premiéru a letos předvedou, jaký pokrok udělali,“ říká David Monsport. Podle organizátorů se asi šedesát procent letošních účinkujících už na Schodech objevilo, ale zbytek uvidí diváci úplně poprvé.

Nové bude také prostorové uspořádaní přehlídky. I letos chystají organizátoři tři samostatná pódia, na rozdíl od minulých let se nebude vystupovat přímo na parketu, ale uprostřed sálu bude postaveno úplně nové pódium o velikosti 6 x 6 metrů, výjimečný světelný park a kvalitní ozvučení už patří ke koloritu přehlídky stejně jako soutěže a aktivní zábava pro diváky. Naopak novinkou bude přímý televizní přenos dění v sále do všech prostor kulturního domu.

Kopřivnické noviny číslo 15/2008 ze dne 17.04.2008

Na letošní Schody už se hlásí první vystupující
(Počet slov v článku: 176, počet zobrazení: 80)

K o p ř i v n i c e (dam) – Schody začínají sbírat přihlášky od vystupujících. Možnost přihlásit se na pátý ročník dovednostní přehlídky, která proběhne 14. června v kulturním domě, existuje od minulého týdne a už nyní mají organizátoři tři zájemce.

„On-line přihláška je na našich stránkách schody.koprivnice.org, kdo by nechtěl využít internetu, může se zajít přihlásit osobně do Domu dětí a mládeže v Kopřivnici,“ říká organizátor Schodů David Monsport.

Nepopulární novinkou letošního ročníku Schodů je dvousetkorunové zápisné. Pořadatelé k jeho zavedení přistoupili jednak proto, aby tímto způsobem omezili několikanásobné vystupování stejných souborů, ale především proto, aby se vystupující cítili být svou přihláškou vázáni. „Bohužel se nám už několikrát stalo, že nám někdo účast zrušil až těsně před přehlídkou, teď si to snad takoví lidé rozmyslí,“ doufá Monsport.

Kromě mnohahodinového maratonu tance, hudby a dalších dovedností slibují organizátoři i mnohá vylepšení přehlídky, co konkrétně, si však zatím chtějí nechat pro sebe.

 

Možná se potkáme na Schodech v Kopřivnici

Ostrava Déčko – DDM11.06.2008, 21:31:00
Kopřivnice již po páté přivítá přes tři sta talentovaných lidí, kteří se sejdou na multikulturní přehlídce Schody. Přehlídka se bude konat v sobotu 14. června od 13.30 hodin v kopřivnickém kulturním domě. „Do letošního ročníku je přihlášen rekordní počet prezentací a věříme, že se diváci budou bavit, neboť kvalita vystupujících se stále zvyšuje,“ uvedl David Monsport, jeden z organizátorů přehlídky.
Stejně jako loni se představí mimo jiné skupina Scofilds, v níž zpívá účastník finálových kol soutěže X Faktor Dante. Nejen Kopřivničané budou moci zhlédnout devět hudebních čísel, které naplní mimo jiné rytmy rocku, punku, vokálních skupin, ale také cimbálovky. Další nevšední zážitek slibuje také Capoeira, nebude chybět módní přehlídka a taneční vystoupení různých žánrů.
Mezi další letošní novinky bezesporu patří možnost sledovat celou přehlídku živě prostřednictvím internetu. Dále je připraven pro rodiče s dětmi dětský koutek. „Po celém kulturním domě bude možnost prostřednictvím televizních obrazovek sledovat přímý přenos přehlídky a návštěvníci si tak mohou vybrat, na jaké vystoupení si zajdou živě do sálu, či které budou sledovat pouze přes televizi z pohodlí kavárny,“ uvedl Monsport. Pro všechny diváky je mimo vystoupení připraveno mnoho soutěží, velkoplošná projekce a světelná i laserová show. Vstupenky jsou slosovatelné a organizátoři slibují, že se bude hrát o zajímavé ceny. Nejvíce souborů je po několika letech opět z Kopřivnice a blízkého okolí, nebudou však chybět ani zástupci měst, jako je Studénka, Nový Jičín, Třinec, Frenštát pod Radhoštěm a Kelč.
Další informace na http://www.prehlidka-schody.cz/
DTA Ostrava
Hodnocení článku:
12Počet hlasů: 97 , aktualní průměr: 1,5

V Kopřivnici se chystají už páté Schody

Kopřivnice – Velká přehlídka všech dovedností, ať už ze světa tance, hudby, divadla, videa a mnohých dalších opět míří v Kopřivnici. Chystá se už pátý ročník oblíbené akce s názvem Schody 2008. Konat se bude už tuto sobotu v kopřivnickém Kulturním domě. 

Autor: Redakce

ilustrační foto

ilustrační foto Autor: Martin Šonka

Už páté výročí oslaví organizátoři netradiční přehlídky všech dovedností Schody tuto sobotu. Všechny její předchozí ročníky se těšily velkému zájmu publika a přehlídka se tak velmi úspěšně etablovala nejen v kulturním kalendáři Kopřivnice, ale vůbec celého Novojičínska. A míří dál.

Kopřivnice tak přivítá přes tři sta talentovaných lidí. Akce samotná začíná v sobotu od 13.30 v kopřivnickém kulturním domě. „Do letošního ročníku je přihlášen rekordní počet prezentací a věříme, že se diváci budou bavit, neboť kvalita vystupujících se stále zvyšuje,“ uvedl David Monsport, jeden z organizátorů přehlídky. Stejně jako loni se představí mimo jiné skupina Scofilds, v níž zpívá účastník finálových kol soutěže X Faktor Dante. Nejen Kopřivničtí budou moci shlédnout devět hudebních čísel, které naplní mimo jiné rytmy rocku, punku, vokálních skupin, ale také cimbálovky. Další nevšední zážitek slibuje také Capoeira, nebude chybět módní přehlídka a taneční vystoupení různých žánrů. „V minulých ročnících jsme tady měli například malého kouzelníka nebo akrobata na kole, letos vystoupí například i účastník s malováním na tělo. Žádná omezení neklademe, předvést se může každý, kdo chce spopularizovat svou zálibu,“ připomněl Monsport.

Mezi další letošní novinky bezesporu patří možnost sledovat celou přehlídku živě prostřednictvím internetu. Dále je připraven pro rodiče s dětmi dětský koutek. „Po celém kulturním domě bude možnost prostřednictvím televizních obrazovek sledovat přímý přenos přehlídky a návštěvníci si tak mohou vybrat, na jaké vystoupení si zajdou živě do sálu či které budou sledovat pouze přes televizi z pohodlí kavárny,“ uvedl organizátor. Pro všechny diváky je mimo vystoupení připraveno mnoho soutěží, velkoplošná projekce a světelná i laserová show. Vstupenky jsou slosovatelné a organizátoři slibují, že se bude hrát o zajímavé ceny. Nejvíce souborů je po několika letech opět z Kopřivnice a blízkého okolí, nebudou však chybět ani zástupci měst, jako je Studénka, Nový Jičín, Třinec, Frenštát pod Radhoštěm a Kelč.

Přehlídka všech dovedností Schody 2008 se bude konat v kopřivnickém Kulturním domě tuto sobotu 14. června od 13.30. (mer)

Několik dalších odkazů na články:

http://wp.wpublisher.cz/malenoviny/index.php?ID=3844

http://novojicinsky.denik.cz/kultura_region/v-koprivnici-se-chystaji-uz-pate-schody20080613.html

http://www.zregionu.cz/Informace/Akce/Clanek.aspx?id=240&Okres=5

http://66716-schody-2008.nepropasni.cz/archiv-akci/

 http://www.beskydy-valassko.cz/akce/ukaz.phtml?id=256434&

http://www.radioapollo.cz/index.php?lng=CZ&webid=26&akce=zobraz_clanek&id_clanku=1895

 

Rubrika: Napsali o nás |