Hlavní menu

Informace

Stránky

Taneční skupina DREAM

Odkazy

Články

« Previous Entries

Schody 2009 – 2 část

9. července 2009

Fotky z přehlídky Schody 2009 od Tomáše Pekárka Číst celý článek »

Schody 2009

21. června 2009

Fotky z přehlídky Schody 2009 od Karla Fialy Číst celý článek »

Rok 2009

15. června 2009

Rok 2009

15.6.2009 – hodnocení porotkyně – Zuzany Stejskalíkové:

„O Schodech mi David pověděl asi před dvěma lety ve školní lavici univerzity. Mluvil o přehlídce s takovým nadšením, že jsem se zatoužila do Kopřivnice podívat. Poslední dva ročníky přehlídky jsem viděla pouze na DVD a tak jsem s úsměvem přijala Davidovu nabídku zasednout v porotě. Sama jsem byla zvědavá, jak budu vlastně hodnotit všechna ta činorodá a zajímavá vystoupení.

Hned po vstupu do kulturního domu mě zaujala nápaditá výzdoba budovy. A když se na mě u vstupu usmála dívka v kimonu, která vypadala jako geisha, bylo mi jasné, že přehlídka se bude konat v japonském duchu. Byla jsem uchvácena prostorem, všemi těmi světli, kouřovými efekty, projekcí a kamerami. Protože sama pořádám v Lipníku nad Bečvou velkou taneční soutěž, všechno na Schodech pro mě bylo velmi inspirativní.

Hodnocení jednotlivých vystoupení nebylo vůbec jednoduché. V podstatě jsme se ale s panem starostou města Kopřivnice a panem ředitelem KD Kopřivnice, kteří také zasedli v porotě, v hodnocení shodovali.

Celkem jsme mohli vidět 36 vystoupení. Z toho jsme vybrali13 vystoupení, která na nás opravdu udělala dojem.

Byla to tato vystoupení:

– …X…BAND (kapela, která na nás zapůsobila hudbou i zpěvem na profesionální úrovni)

– Klub Kmamarád (vystoupení Electric Boogalo)

– Petra Procházková a její Rockový nářez (pěvecké vystoupení, ze kterého běhá mráz po zádech)

– Daed Face (precizně vypracované taneční vystoupení)

– Modance – Hipomáda (taneční vystoupení dětí, na kterých byla vidět opravdová radost z tance)

– Emenef – (originální texty dvou mladých raperů)

– Styx – tančící sochy (náročné akrobatické prvky, zvedačky)

– The Challenge – Astala vista baby (kapela se skvělou hudbou)

– Hypnotic – Madhause (hip hop třech holek, zajímavý nápad se světýlkama)

– TK Styl – Show Time (tato skupina vystupovala na schodech několikrát, tento hipec se jím poved nejvíce)

– BG STREET UP – Zloději panteřího srdce (taneční show se vším všudy, skvělý nápad, kontakt s diváky, preciznost, výraz, vyvážené taneční výkony všech členů skupiny, moc jsem se u jejich vystoupení bavila)

– TS P.U.S.A – R.E.D. Energy Dance (dynamický tanec s výrazem, synchron)

– TS Dream – neuvěřitelné 14ti minutové vystoupení pořadatelské skupiny

Toho, co se nám líbilo a co bychom rádi ohodnotili, bylo samozřejmě víc. Vybrat z těchto 13 vystoupení jen tři, nebylo opravdu vůbec jednoduché. A tak se dobrovolně přiznám, že jsem chodila tajně nakukovat do mističek s diváckými hlasy, protože jsme se rozhodli ocenit vystoupení, která nezískala žádné ze čtyř diváckých ocenění. Takže ke čtyřem diváckým oceněním, jsme my porotci přidali ještě tři další ocenění – kapelu X BAND, TS P.U.S.A a BG STEET UP.

 Já osobně obdivuji každého, kdo něco dobře umí, kdo se nebojí vystoupit a podělit se o radost s diváky. Mé sympatie mají všechna vystoupení na přehlídce Schody a každý, kdo se něčemu věnuje a nepovaluje se nečinně doma.

 Byla jsem svědkem unikátní přehlídky všech dovedností, která dává příležitost „ukázat se“ všem talentům z Kopřivnice a okolí. Připomnělo mi to loňskou televizní soutěž X faktor. Tady v Kopřivnici má ale přehlídka již šestiletou tradici. Vsadím se, že v X faktoru nemají dětský koutek pro děti, domácí zákusky, juniorskou televizi nebo soutěže pro diváky mezi jednotlivými vystoupeními. Je to spousta drobností, které dělají přehlídku naprosto jedinečnou a originální. Jsem velmi ráda, že jsem mohla být svědkem objevu nových kopřivnických talentů, a že jsem si mohla zpět do Lipníka odvést mnoho zajímavých postřehů a nápadů také pro svou soutěž“.

Zuzka Stejskalíková, vedoucí zájmové činnosti SVČ Lipník nad Bečvou

 

viz: http://novojicinsky.denik.cz/zpravy_region/schody-ukazaly-to-nejlepsi20090614.html

Schody ukázaly to nejlepší

Kopřivnice – Kopřivnický kulturní dům ožil v sobotu 13. června šestým ročníkem přehlídky všech dovedností, Schody. Na pódiu se vystřídalo na čtyři stovky účastníků z celého kraje v pětačtyřiceti vystoupeních.

Šestý ročník přehlídky Schody zahájilo vystoupení kopřivnického dojo Aikido pod vedením Marcela Moučky. Autor: DENÍK/Věra Růčková

Ačkoli je přehlídka nesoutěžní, byla udělena čtyři divácká ocenění, dvě ceny pořadatelů a nově tři ceny poroty.

Schody si kladou za cíl motivovat a inspirovat zejména děti a mládež pro aktivní využití jejich volného času. „Letos máme v japonském stylu celé ukončení školního roku. V Kopřivnici se odehrává množství akcí s japonskou tematikou. Navazuje to na projekt Brána otevřena, Japonská kultura v Kopřivnici,“ informovala Ivana Procházková za Dům dětí a mládeže v Kopřivnici.

„Dětem se líbí, když je něco nového, jiného. Mohou využít kostýmů, převleků a tak dále,“ dodala. Porotu tvořili Zuzana Stejskalíková ze Střediska volného času v Lipníku nad Bečvou, provozovatel Kulturního domu Kopřivnice Lubomír Sazovský a kopřivnický starosta Josef Jalůvka. „Byl jsem na přehlídku přzván jako porotce. Žádného favorita nemám, ale upřímně se těším, co tady uvidím,“ sdělil před zahájením Jalůvka.

Přehlídku uvedlo dojo Kopřivnice s ukázkou japonského bojového umění Aikido a Iaido. Japonská tematika pak provázela celé Schody.

Schody 2008 – 2 část

25. srpna 2008

Druhá část fotogalerie z přehlídky Schody 2008 – fotky od Honzy Kuchaře

Číst celý článek »

Reportáž Junior TV z ročníku 2008

23. srpna 2008

Níže uvádíme reportáž z letošního ročníků Schodů tak, jek jej zaznamenala Junior Tv z Kopřivnice. Najdete v ní přípravu akce a ankety s účastníky.

reportáž Junior TV Kopřivnice ze Schodů 2008

Rok 2008

5. července 2008

Kopřivnické noviny číslo 24/2008 ze dne 19.06.2008

Plný kulturní dům bouřil na vydařených Schodech
(Počet slov v článku: 192, počet zobrazení: 36)

Taneční skupina Dream při velkém finále sobotní dovednostní přehlídky Schody v kulturním domě. Na velmi vydařenou show si našlo cestu přes 660 diváků.   FOTO: TOMÁŠ PEKÁREK
Taneční skupina Dream při velkém finále sobotní dovednostní přehlídky Schody v kulturním domě. Na velmi vydařenou show si našlo cestu přes 660 diváků.
FOTO: TOMÁŠ PEKÁREK

K o p ř i v n i c e (dam) – Půlkulatiny Schodům vyšly. V sobotu přišlo do kulturního domu místní přehlídce dovedností pogratulovat víc jak 660 lidí. Na třech pódiích na diváky čekalo nakonec dvaačtyřicet prezentací od nejčastějšího tance přes rozličné hudební produkce až po ukázku bojového umění. „Myslím, že letošní ročník se vydařil. Asi poprvé za celou dobu existence Schodů jsem byl spokojený s tím, jak přehlídka působila, protože se to blížilo mé představě,“ říká organizátor přehlídky David Monsport.

Víc jak sedmihodinový maraton Schodů, které své první půlkulaté výročí slavily v antickém stylu, ukončilo grandiózní finále, které na ploše takřka dvaceti minut kombinovalo tanec s předtočeným videem, ale třeba i módní přehlídku.

V závěru přehlídky bylo tradičně rozděleno i několik cen. Jako nejsympatičtější označilo publikum kapelu Tučňáci. Cenu za umělecký dojem si odnesl Future Hip Hop a opakování vystoupení si diváci vyžádali u tanečních Bad Boys. Novinkou letošního ročníku byl cena udělená v kategorii Audiovizuální tvorba, která patří Junior TV Kopřivnice. Svůj audiovizuální rozměr měly koneckonců i samotné Schody, které v přímém přenosu vysílala kabelová televize.

Kopřivnické noviny číslo 23/2008 ze dne 12.06.2008

Dovednostní přehlídka Schody už v sobotu
(Počet slov v článku: 298, počet zobrazení: 40)

K o p ř i v n i c e (dam) – Sedmihodinový maraton tance, hudby, ale i dalších zajímavých dovedností nabídne už tuto sobotu pátý ročník přehlídky Schody. V Kopřivnici již dobře zavedená akce startuje ve 13:30 ve velkém sále kulturního domu a skončit by podle odhadu pořadatelů neměla před půl devátou večer.

„Máme v programu 46 prezentací v podání 40 souborů, to je zatím nejvíc v historii, ale některá čísla jsou kratší, takže program by měl být zhruba stejně dlouhý jako minule,“ prozradil David Monsport, organizátor přehlídky, na které má letos vystoupit asi 300 účinkujících.

Stejně jako v minulých ročnících i letos pořadatelé slibují nejvíc tance a to ve všech jeho podobách od stepu, lidového tance až po hip-hop. Podobně pestré by mělo být i žánrové zastoupení v nabídce hudebních čísel, které tvoří asi čtvrtinu programu Schodů. „Novinkou bude představení Capoeiry jako bojového umění kombinujícího tanec, hudbu a samotný boj,“ slíbil Monsport. Mezi účinkujícími v letošním roce dominují Kopřivničané a lidé z blízkého okolí, ale je i několik výjimek. „Hostem programu bude například latinskoamerický taneční pár Milan Hradecký – Ulijana Yurteva z Prahy. Ti měli vloni na Schodech svou premiéru a letos předvedou, jaký pokrok udělali,“ říká David Monsport. Podle organizátorů se asi šedesát procent letošních účinkujících už na Schodech objevilo, ale zbytek uvidí diváci úplně poprvé.

Nové bude také prostorové uspořádaní přehlídky. I letos chystají organizátoři tři samostatná pódia, na rozdíl od minulých let se nebude vystupovat přímo na parketu, ale uprostřed sálu bude postaveno úplně nové pódium o velikosti 6 x 6 metrů, výjimečný světelný park a kvalitní ozvučení už patří ke koloritu přehlídky stejně jako soutěže a aktivní zábava pro diváky. Naopak novinkou bude přímý televizní přenos dění v sále do všech prostor kulturního domu.

Kopřivnické noviny číslo 15/2008 ze dne 17.04.2008

Na letošní Schody už se hlásí první vystupující
(Počet slov v článku: 176, počet zobrazení: 80)

K o p ř i v n i c e (dam) – Schody začínají sbírat přihlášky od vystupujících. Možnost přihlásit se na pátý ročník dovednostní přehlídky, která proběhne 14. června v kulturním domě, existuje od minulého týdne a už nyní mají organizátoři tři zájemce.

„On-line přihláška je na našich stránkách schody.koprivnice.org, kdo by nechtěl využít internetu, může se zajít přihlásit osobně do Domu dětí a mládeže v Kopřivnici,“ říká organizátor Schodů David Monsport.

Nepopulární novinkou letošního ročníku Schodů je dvousetkorunové zápisné. Pořadatelé k jeho zavedení přistoupili jednak proto, aby tímto způsobem omezili několikanásobné vystupování stejných souborů, ale především proto, aby se vystupující cítili být svou přihláškou vázáni. „Bohužel se nám už několikrát stalo, že nám někdo účast zrušil až těsně před přehlídkou, teď si to snad takoví lidé rozmyslí,“ doufá Monsport.

Kromě mnohahodinového maratonu tance, hudby a dalších dovedností slibují organizátoři i mnohá vylepšení přehlídky, co konkrétně, si však zatím chtějí nechat pro sebe.

 

Možná se potkáme na Schodech v Kopřivnici

Ostrava Déčko – DDM11.06.2008, 21:31:00
Kopřivnice již po páté přivítá přes tři sta talentovaných lidí, kteří se sejdou na multikulturní přehlídce Schody. Přehlídka se bude konat v sobotu 14. června od 13.30 hodin v kopřivnickém kulturním domě. „Do letošního ročníku je přihlášen rekordní počet prezentací a věříme, že se diváci budou bavit, neboť kvalita vystupujících se stále zvyšuje,“ uvedl David Monsport, jeden z organizátorů přehlídky.
Stejně jako loni se představí mimo jiné skupina Scofilds, v níž zpívá účastník finálových kol soutěže X Faktor Dante. Nejen Kopřivničané budou moci zhlédnout devět hudebních čísel, které naplní mimo jiné rytmy rocku, punku, vokálních skupin, ale také cimbálovky. Další nevšední zážitek slibuje také Capoeira, nebude chybět módní přehlídka a taneční vystoupení různých žánrů.
Mezi další letošní novinky bezesporu patří možnost sledovat celou přehlídku živě prostřednictvím internetu. Dále je připraven pro rodiče s dětmi dětský koutek. „Po celém kulturním domě bude možnost prostřednictvím televizních obrazovek sledovat přímý přenos přehlídky a návštěvníci si tak mohou vybrat, na jaké vystoupení si zajdou živě do sálu, či které budou sledovat pouze přes televizi z pohodlí kavárny,“ uvedl Monsport. Pro všechny diváky je mimo vystoupení připraveno mnoho soutěží, velkoplošná projekce a světelná i laserová show. Vstupenky jsou slosovatelné a organizátoři slibují, že se bude hrát o zajímavé ceny. Nejvíce souborů je po několika letech opět z Kopřivnice a blízkého okolí, nebudou však chybět ani zástupci měst, jako je Studénka, Nový Jičín, Třinec, Frenštát pod Radhoštěm a Kelč.
Další informace na http://www.prehlidka-schody.cz/
DTA Ostrava
Hodnocení článku:
12Počet hlasů: 97 , aktualní průměr: 1,5

V Kopřivnici se chystají už páté Schody

Kopřivnice – Velká přehlídka všech dovedností, ať už ze světa tance, hudby, divadla, videa a mnohých dalších opět míří v Kopřivnici. Chystá se už pátý ročník oblíbené akce s názvem Schody 2008. Konat se bude už tuto sobotu v kopřivnickém Kulturním domě. 

Autor: Redakce

ilustrační foto

ilustrační foto Autor: Martin Šonka

Už páté výročí oslaví organizátoři netradiční přehlídky všech dovedností Schody tuto sobotu. Všechny její předchozí ročníky se těšily velkému zájmu publika a přehlídka se tak velmi úspěšně etablovala nejen v kulturním kalendáři Kopřivnice, ale vůbec celého Novojičínska. A míří dál.

Kopřivnice tak přivítá přes tři sta talentovaných lidí. Akce samotná začíná v sobotu od 13.30 v kopřivnickém kulturním domě. „Do letošního ročníku je přihlášen rekordní počet prezentací a věříme, že se diváci budou bavit, neboť kvalita vystupujících se stále zvyšuje,“ uvedl David Monsport, jeden z organizátorů přehlídky. Stejně jako loni se představí mimo jiné skupina Scofilds, v níž zpívá účastník finálových kol soutěže X Faktor Dante. Nejen Kopřivničtí budou moci shlédnout devět hudebních čísel, které naplní mimo jiné rytmy rocku, punku, vokálních skupin, ale také cimbálovky. Další nevšední zážitek slibuje také Capoeira, nebude chybět módní přehlídka a taneční vystoupení různých žánrů. „V minulých ročnících jsme tady měli například malého kouzelníka nebo akrobata na kole, letos vystoupí například i účastník s malováním na tělo. Žádná omezení neklademe, předvést se může každý, kdo chce spopularizovat svou zálibu,“ připomněl Monsport.

Mezi další letošní novinky bezesporu patří možnost sledovat celou přehlídku živě prostřednictvím internetu. Dále je připraven pro rodiče s dětmi dětský koutek. „Po celém kulturním domě bude možnost prostřednictvím televizních obrazovek sledovat přímý přenos přehlídky a návštěvníci si tak mohou vybrat, na jaké vystoupení si zajdou živě do sálu či které budou sledovat pouze přes televizi z pohodlí kavárny,“ uvedl organizátor. Pro všechny diváky je mimo vystoupení připraveno mnoho soutěží, velkoplošná projekce a světelná i laserová show. Vstupenky jsou slosovatelné a organizátoři slibují, že se bude hrát o zajímavé ceny. Nejvíce souborů je po několika letech opět z Kopřivnice a blízkého okolí, nebudou však chybět ani zástupci měst, jako je Studénka, Nový Jičín, Třinec, Frenštát pod Radhoštěm a Kelč.

Přehlídka všech dovedností Schody 2008 se bude konat v kopřivnickém Kulturním domě tuto sobotu 14. června od 13.30. (mer)

Několik dalších odkazů na články:

http://wp.wpublisher.cz/malenoviny/index.php?ID=3844

http://novojicinsky.denik.cz/kultura_region/v-koprivnici-se-chystaji-uz-pate-schody20080613.html

http://www.zregionu.cz/Informace/Akce/Clanek.aspx?id=240&Okres=5

http://66716-schody-2008.nepropasni.cz/archiv-akci/

 http://www.beskydy-valassko.cz/akce/ukaz.phtml?id=256434&

http://www.radioapollo.cz/index.php?lng=CZ&webid=26&akce=zobraz_clanek&id_clanku=1895

 

Rok 2007

5. července 2008

Kopřivnické noviny číslo 24/2007 ze dne 21.06.2007

Přehlídka Schody naplnila kulturák
(Počet slov v článku: 390, počet zobrazení: 158)

Na přehlídce Schody se i letos převážně tančilo. Na snímku své číslo předvádějí Perfectcats z Kopřivnice.                             FOTO: DAVID MACHÁČEK
Na přehlídce Schody se i letos převážně tančilo. Na snímku své číslo předvádějí Perfectcats z Kopřivnice.
FOTO: DAVID MACHÁČEK
další fotografie

K o p ř i v n i c e (dam) – Zhruba pětistovku diváků každého věku přilákal v neděli program přehlídky Schody 2007. Víc jak sedmihodinový program v zaplněném velkém sále přinesl všehochuť, byť dominujícím prvkem čtvrtého ročníku byl opět tanec. Ctižádostí pořadatelů je každoročně Schody posunout o symbolický stupínek výše. Letos vsadili například na propracovanější scénu. Tu tvořily nejen kulisy z dílny Lucie Svobodové, ale také speciálně pro Schody vytvořené Graffiti. Organizátorům se podařilo také v přímém přenosu nabízet detaily z průběhu programu formou velkoplošné projekce.

„Měli jsme zase o něco lépe vybavenější světelný park a taky samotný program byl trošku jiný. „Byl pestřejší, měli jsme tady všechno od cimbálovky až po metal. I když bylo stále nejvíc tance, bylo letos taky víc kapel, a co je zajímavé, velká část vystupujících byla na Schodech premiérově a zdaleka to nebyly jen soubory z Kopřivnice,“ řekl David Monsport, autor a hlavní organizátor přehlídky, kterou společně pořádali dům dětí a mládeže a taneční skupina Dream.

Čtyři desítky vystupujících skupin a souborů na Schody dorazily nejen z Kopřivnice a jejího nejbližšího okolí, ale také z Orlové, Třince, Prahy, Bílovce a dalších míst, celkem se na přehlídce dovedností ukázalo bezmála 380 vystupujících.

Schody měly jako každoročně také svou soutěžní rovinu. Kromě toho, že o drobné ceny mohli soutěžit diváci, vystupující soubory se mezi sebou utkaly o jejich přízeň. Nejlepší umělecký dojem v publiku zanechala taneční skupina Tritime z Třince, kterou diváci mohli vidět hned ve dvou propracovaných choreografiích. Cenu pořadatele si do Bílovce odvezl aerobic v podání skupiny Styx, fungující při tamním gymnáziu. Objevem roku se stala štramberská metalová kapela Suchý led a cenu sympatie si odnesli breakeři ze skupiny Bad Boys. Repete, tedy ocenění, které vybraného vystupujícího vrátí ještě jednou před publikum, si už podruhé za sebou vybojovali kluci z místní neopunkové kapely Burnout. Úplnou novinkou v programu pak byly soutěžní videoklipy, z nichž se divákům nejvíce líbily hudební videa z dílny střihače Blaira. Přestože letošní Schody teprve skončily, už nyní nosí organizátoři v hlavě nápady pro příští ročník. „Nějaké nové myšlenky máme, ale zatím je hodně brzo. Nejdříve musíme sehnat potřebné prostředky a až pak něco začneme připravovat a slibovat,“ uzavřel David Monsport.

 

Schody letos nabídnou nejnabitější program v podání 380 vystupujících
(Počet slov v článku: 418, počet zobrazení: 63)

K o p ř i v n i c e (dam) – Opravdový maraton čeká na každého, kdo se v neděli 17. června rozhodne absolvovat celou přehlídku dovedností Schody 2007. Ty jsou totiž nejobsazenější v historii, a přestože začnou už o půl druhé odpoledne, podle organizátorů pravděpodobně neskončí před jednadvacátou hodinou.

„Zájem vystupujících je opravdu rekordní. Přestože téměř stoprocentně dodržujeme pravidlo, že každý soubor nebo jednotlivec může vystupovat jen jednou a máme časový limit pro čísla, v programu máme čtyři téměř 105 minut trvající programové bloky,“ prozradil hlavní organizátor přehlídky David Monsport.

Program letos nabídne bezmála šedesát programových čísel v podání takřka 380 účinkujících, kteří se budou ve velkém sále kulturního domu střídat hned na třech samostatných scénách. Kromě Kopřivnických už Schody objevily také soubory z Prahy, Havířova, Orlové, Bílovce, Frenštátu pod Radhoštěm, Třince, Nového Jičína, Štramberku, Závišic nebo Dřevohostic. „Možnost zúčastnit se Schodů jsme propagovali prostřednictvím informačních kanálů mezi jednotlivými domy dětí, řada vystupujících si nás našla i na internetu,“ říká Monsport.

Množství účinkujících posílilo také pestrost toho, co bude na Schodech předváděno. Tentokrát došlo i na pódiově těžko prezentovatelné činnosti, v předsálí tak bude možné obdivovat ozdobné vyřezávání zeleniny a ovoce nebo výrobu ozdob z korálků. V rámci programu se předvedou žongléři, promítat se budou různé krátké videoklipy a připraveny jsou krátké hry a soutěže pro diváky. Gró celého programu ovšem tvoří hudební a taneční vystoupení všech žánrů. „K vidění bude scénický, lidový a latinsko-americký tanec stejně jako disco dance, show dance, hip hop, step nebo break dance. Máme přihlášenou rockovou i metalovou kapelu stejně jako cimbálovku, rapery nebo beat box, a to jsem určitě nejmenoval všechny. Záběr je opravdu široký,“ myslí si Monsport.

Původní myšlenkou Schodů bylo a i ve čtvrtém ročníku zůstává dát amatérským souborům možnost vystupovat ve veskrze profesionálních podmínkách, na pódiu s kvalitním ozvučením a světelnými efekty. „K dosavadnímu světelnému parku v letošním roce přibudou lasery a videoprojekce. Lepší bude také úprava scény a kulisy. Naším cílem je každý rok něco vylepšit a postupně růst,“ říká Monsport, který s myšlenkou uspořádat Schody, jež taky stoupají vzhůru, přišel v roce 2004. Na Schodech, které jsou akcí pořádanou místním domem dětí a mládeže, se každoročně uděluje také několik cen. Kromě zvláštní ceny pořadatelů o jejím nositeli rozhodují svým hlasováním pouze diváci přehlídky a letos zůstane tento princip zachován.

V Kopřivnici se uskuteční další Schody

KOPŘIVNICE – Velká přehlídka všech dovedností, ať už ze světa tance, hudby, divadla, videa a mnohých dalších bude opět k vidění v Kopřivnici. Chystá se totiž už čtvrtý ročník akce s názvem Schody 2007.


Kopřivnice je zaslíbená materským kulturním aktivitám. Vedle dovednostní přehlídky Schody je to například divadelní přehlídka Kopřiva.

Kopřivnice je zaslíbená materským kulturním aktivitám. Vedle dovednostní přehlídky Schody je to například divadelní přehlídka Kopřiva. Autor: David Macháček

Konat se bude už tuto neděli v kopřivnickém Kulturním domě. Už k roku 2004 datují začátky této netradiční přehlídky Schody její organizátoři. Všechny tři její předchozí ročníky se těšily velkému zájmu publika a přehlídka se tak velmi úspěšně etablovala nejen v kulturním kalendáři Kopřivnice, ale vůbec celého Novojičínska. Také letos se budou na prknech Kulturního domu Kopřivnice předhánět ve svém umění velké spousty jednotlivců i skupin, ať už v žánru pěveckém, tanečním, divadelním či jiném. „V minulých ročnících jsme tady měli například malého kouzelníka nebo akrobata na kole, letos vystoupí například i účastník s malováním na tělo. Žádná omezení neklademe, předvést se může každý, kdo chce zpopularizovat svou zálibu,“ vysvětlil jeden z organizátorů David Monsport.

Celá akce vznikla za účelem podpory převážně volnočasových aktivit. Sama přehlídka ale rozhodně není jen záležitostí amatérů. Prezentují se na ní i soubory, které již fungují déle a jsou známější, tedy poloprofesionálové, ale i profesionálové. Ti jsou také mnohdy hnacím motorem pro všechny začínající, kteří se chtějí stále zlepšovat. Jelikož se na přehlídce setkávají všichni od amatérů až po profesionály a z různého spektra žánrů, čerpají vystupující od sebe navzájem zajímavé nápady a je to velmi zajímavá podívaná také pro návštěvníky přehlídky.

S každým rokem se zvyšuje zájem účastníků. „Začínali jsme tuším se dvěma stovkami vystupujících, na letošní Schody už jich bude téměř tři sta. Je tu vlastně pomalu na hranici únosnosti, už tak bude program protažený do večera. Zatím jsme ale ještě nemuseli nikoho odmítnout. Zájem je tak padesát na padesát z okolí a vzdálenějších krajů. Jeden vystupující pár letos přijede dokonce z Prahy,“ prozradil Monsport.

Na letošek připravili organizátoři několik novinek. „Samozřejmě chceme být každý rok lepší. Letos jsme přidali na kulisách, připraveny jsou i audiovizuální plátna. V prezentacích se poprvé objeví videosnímky. Jako tradičně se můžeme pochlubit výborným ozvučením,“ přiznal organizátor.

Přehlídka všech dovedností Schody 2007 se bude konat v kopřivnickém Kulturním domě neděli 17. června od 14 hodin.

 Další odkazy kde byly uvedeny informace o přehlídce:

http://www.farridah.com/foto_vyst.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schody 2008

29. června 2008

Fotogalerie z přehlídky Schody 2008 – fotky od Tomáše Pekárka

Číst celý článek »

Schody 2007

8. července 2007

Fotogalerie z přehlídky Schody 200

Číst celý článek »

Schody 2006

9. června 2006

Fotogalerie z přehlídky Schody 2006

Číst celý článek »

« Previous Entries