Hlavní menu

Informace

Stránky

Taneční skupina DREAM

Odkazy

Napsali o nás

„Hráči se životem“ měli premiéru

Ve středu 20. ledna 2010 se na kopřivnické radnici konala slavnostní premiéra krátkého filmu „Hráči se životem“. Jde o snímek s preventivní tématikou, jehož natočení se městu a jeho partnerům podařilo uskutečnit v rámci projektu „Realizace místní Agendy 21 v Kopřivnici aneb Kolo kolem Kopru“ financovaného z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí ČR. Spolu s premiérou proběhla také vernisáž fotografií z natáčení, která bude k vidění ve vestibulu kopřivnické radnice až do 19. února 2010.
Náměty na film, jehož cílem je upozornit děti a mládež na možné důsledky rizikového chování, mohli mladí lidé ve věku 12 až 20 let zasílat již vloni na jaře. Z 54 soutěžních prací vybrali členové Komise kriminality a protidrogové prevence města Kopřivnice tři nejlepší, které byly použity jako podklad pro tvorbu scénáře. Ačkoliv původně měly vzniknout tři samostatné preventivní videoklipy, tvůrcům příběhu se jejich dějové linie podařilo propojit a vznikl zhruba dvacetiminutový film.
Mimo to, že mladí lidé figurovali při vzniku projektu jako tvůrci námětů, účastnili se rovněž celého podzimního natáčení, a to nejen v roli herců, ale také jako technici a spolutvůrci dialogů. Kromě zástupců mladé generace z Dětského zastupitelstva, Domu dětí a mládeže, ZŠ Emila Zátopka či taneční skupiny Dream patří velké poděkovaní také celé řadě dospělých, kteří této aktivitě věnovali svůj volný čas – vedle tvůrčího týmu nelze opomenout odborné konzultanty z řad psychologů či Policie ČR.
Snímek se stane základem právě dokončovaného DVD určeného pro preventivní práci s dětmi, které bude distribuováno (přinejmenším) do všech kopřivnických základních škol. Toto DVD bude sloužit jako výchozí materiál pro diskusi se žáky na druhém stupni základních škol a na počátku studia na středních školách. Jeho nedílnou součástí bude expertní zhodnocení situací ve filmu z hlediska lidské psychiky a poučení o právních důsledcích natočených činů. Cílem je podnítit v mladých lidech zamyšlení nad dopady rizikového chování a pomoci jim při formování postojů a hodnot důležitých pro jejich rozvoj.

Více viz odkaz:

Sezónu opět uzavřel muzikantský ples

Kopřivnice – V sobotu 13. března 2010 se kulturní dům v Kopřivnici naposledy v tomto roce ponořil do slavnostní plesové sezony.

Definitivní tečkou za desítkou tanečních akcí se stal, ostatně jako každý rok, vyhlášený Muzikantský ples. „Na tomhle plese jsme už asi po páté a musím říct, že se stejně jako na předchozích ročnících výborně bavíme,“ sdělila své dojmy z plesu jedna z návštěvnic. „Je tady velké množství kapel, moc se nám líbí, že si můžeme zatancovat nejen klasické plesové tance, ale taky zajít na diskotéku, zatancovat si na cimbálovou nebo třeba poslechnout jazzové vystoupení místního studentského big bandu,“ dodala.

O tom, že Muzikantský ples dostál svému názvu všechny přítomné přesvědčil přichystaný program. Na dvou podiích hlavního sálu se vystřídalo několik známých kopřivnických kapel. Těm, kterým se nechtělo tancovat polku, valčík a nebo country tance, pak vyšli pořadatelé vstříc a připravili pro ně ve vedlejších sálech a zákoutích kulturáku cimbálovou, jazzové vystoupení nebo karaoke. „Zatím jsme z tohoto plesu moc nadšení. Přijeli jsme na něj poprvé a moc nás překvapil bohatý program,“ řekl návštěvník, který do Kopřivnice přijel z Frenštátu pod Radhoštěm a pokračoval: „Kdybych měl říct, co se mě osobně se zatím líbí nejvíc, tak je to cimbálovka a big band u kina. Na ně tancujeme nejčastěji.“

A protože nohy po tancování bolely bez výjimky všechny přítomné, dámy i pánové mohli u svých stolů spočinout při doprovodném programu. K vidění bylo několik tanečních vystoupení, od orientálních tanců, přes break dance až po vystoupení moderní. Asi největší úspěch u diváků sklidila výborná kopřivnická taneční skupina Dream, se svým tanečním vystoupením na hudbu popového krále Michaela Jacksona. „Musíme říct, že vystoupení na Jacksona se nám líbilo ze všech nejvíc. Měli nejen skvěle namíchanou hudbu, ale i dobrou choreografii. A u jejich hlavního tanečníka je vidět, že tanec má fakt v krvi, byl výborný,“ svěřily se se svými dojmy z tanečního čísla dvě z přítomných dam. Zlatým hřebem večera se pak stalo vystoupení revivalové skupiny, která po půlnoci velký sál roztančila a rozjásala na hity oblíbené české kapely Kabát.

Více viz odkaz

 

TS Mirabel na Mistrovství světa

 

účast na MS v Německu

účast na MS v Německu

 

27.12.2008 se Taneční studio Mirabel, působící na Základní škole Mezi Školami, zúčastnilo Mistrovství Světa v Show dance v Riese v Německu. Ve spolupráci s TS Dream Kopřivnice jsme z patnácti nominovaných souborů z celého světa, jako jediní zástupci České Republiky v této kategorii, vybojovali krásné 12. místo.
Celkem 45 tanečníků v choreografii velké produkce Krysař předvedli perfektní taneční výkon.
Před samotným mistrovstvím se uskutečnilo týdenní soustředění v Rumurku v Severních Čechách v penzionu Natura. Společně se souborem TS Dream Kopřivnice jsme se aktivně připravovali na nadcházející mistrovství. Součástí soustředění byla spousta her a kreativního tvoření pro upevnění kolektivu, spolupráce a rozvoj pozitivních přátelských vztahů.
Děkujeme všem, kteří nás podpořili!

viz odkaz: http://www.osmirabel.cz/

 

Kopřivnické noviny č4/2004

premiera-dream

Na Velkém obecním plese
se představila se svým diskotancem
místní taneční skupina Dream
pod vedením Davida Monsporta.
Foto: David Macháček

 

 

 

K o p ř i v n i c e – V sobotu 24. ledna se konal v kopřivnickém kulturním domě již tradiční Velký obecní bál. Tentokrát pořadatelé při přípravě programu dali přednost domácím souborům, které dostaly příležitost předvést výsledky své práce. Moderátorem a průvodcem celého večera se stal Miroslav Gillar, k tanci a poslechu hrály také domácí kapely, a to TNT & hosté a O. P. Jazz Band.

Hned v úvodu plesu po slavnostním přípitku starosty města Jiřího Tichánka a ředitele kulturního domu Lubomíra Sazovského vystoupil Taneční klub Zdeňky Havlové s tancem nazvaným Dumka. Členky step klubu předvedly ukázku z vystoupení, za které získaly ocenění. V průběhu první půlky večera se ještě představily další tři mládežnické taneční soubory. Návštěvníci plesu tak spatřili ukázky tanců od diska až po break.

V programové skladbě nechyběla ani magie. Iluzionista, který na plese vystoupil, přítomné zaujal například tím, že při míchání se karty změnily v bankovky. Jak řekl moderátor, těm, kterým tyto triky nestačily, mají možnost si zakoupit lístky na výletní loď, kde bude kouzelník předváděl svá vystoupení. Program plesu zpestřila dvě revivalová vystoupení. Jako první se představil Robbie Williams a po něm přišla na řadu ABBA. Ta za své vystoupení sklidila velký potlesk a publikum si žádalo přídavek. Mužská část publika si přišla také na své. Dvě tanečnice, které se předvedly postupně, zaujaly ukázkami břišních tanců a poté i flamencem.

Obecní ples patří k těm prestižním, proto jeho organizátoři mají nezáviděníhodnou situaci. Připravit program, který by byl lepší než ten předcházející, je velmi těžké.

viz odkaz: http://www.koprivnice.org/web/kop_nov/2004/kn0404/1_titulni.htm